Carti‎ > ‎

Iisus Hristos este Calea, Adevarul si Viata (2016)

Această carte cuprinde 3 capitole:

Capitolul 1: Iisus Hristos este Calea vieții generațiilor

Acest capitol cuprinde teme, cu mesajele lui Dumnezeu prin Sfintele Scripturi și prin scrierile Sfinților Părinți, către tineret, familii, oamenii în vârstă și conducători, arătând că numai Iisus Hristos este Calea vieții generațiilor care nu rătăcește, ci duce la viață binecuvântată aici pe pământ și la viața veșnică, pentru cei ce Îl urmează.

Urmându-L pe Hristos Domnul veți găsi sensul adevărat al vieții în Taina Crucii, în descoperirea cuvintelor Sale: „Dacă voieşte cineva să vină după Mine (Iisus), să se lepede de sine, să-şi ia crucea în fiecare zi şi să-Mi urmeze Mie” (Luca 9, 23), și astfel, veți „…avea viață în numele Lui” (Ioan 20, 31).

Capitolul 2: Iisus Hristos este Adevărul omenirii

Capitolul acesta cuprinde iarăși teme către tineret, familii, vârstnici și conducători, arătând prin Sfintele Scripturi, scrierile Sfinților Părinți ai Bisericii și marii teologi că, numai Iisus Hristos Mântuitorul lumii (Ioan 4, 42), este Adevărul care nu înșeală și duce la adevărata viață și la dobândirea vieții veșnice.

Astfel, toate adevărurile filozofiilor omenești trebuie raportate la Adevărul de viață Hristos și numai dacă probează cu adevărul Hristos descoperit în Evangelia Sa poate să rămână în istorie, iar dacă nu trebuie dat la lada de gunoi a istoriei să nu rătăcească generațiile, ca și ideologiile comuniste și altele anterioare. De aceea, Duhul Sfânt previne rătăcirea generațiilor prin Scriptura care zice: „Luaţi aminte să nu vă fure minţile cineva cu filozofia şi cu deşarta înşelăciune din predania omenească, după înţelesurile cele slabe ale lumii şi nu după Hristos” (Col. 2, 8).

Capitolul 3: Iisus Hristos este Viața lumii

La fel și acest capitol cuprinde teme prin Sfintele Scripturi, în care vorbește Dumnezeu (2 Tim. 3, 16) și scrierile Sfinților Părinți, către tineret, familii, oameni în vârstă și conducători, arătând cu adevărat că numai Iisus Hristos Dumnezeu este izvorul vieții (Ioan 1, 4) și al nemuririi, Care la sfârșitul vieții pământești se revarsă în viața veșnică, a Împărăției lui Dumnezeu, căci numai Dumnezeu este Izvorul vieții: „Că la Tine (Dumnezeu) este izvorul vieţii, întru lumina Ta vom vedea lumină” (Psalm 35, 9).

Prin urmare, fericit va fi acela care va avea această carte, ce este ca o Busolă de orientare în viață pentru slavarea de la moartea ce o aduc filozofiile și ideologiile rătăcitoare omenești, „…după înţelesurile cele slabe ale lumii şi nu după Hristos” (Col. 2, 8), Care este Calea, Adevărul și Viața, fiindcă este a doua Persoană a lui Dumnezeu în Sfânta Treime.


Această carte a fost tipărită la Editura Andreiana a Mitropoliei Ardealului din Sibiu, în 2014, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Arhiepiscop și Mitropolit Dr. Laurențiu Streza si a Înaltpreasfințitului Arhiepiscop și Mitropolit Nicolae al Mitropoliei Ortodoxe Române din cele două Americi.

Cartea poate fi comandată la adresa de email: priestaurelsas@gmail.com pentru o donație de $18 USD fiecare carte, prin care sponsorați cheltuielile de tipărie și răspândire a Cuvântului Evnagheliei, spre slava lui Dumnezeu, mântuirea cititorilor și ajutorarea dvs.  Iar Mântuitorul ne asigura că, cine va da un pahar de apă in numele Lui nu își va pierda plata sa (Marcu 9, 41), și cu atât mai mult cel care va face o faptă bună și mai mare pentru mântuirea lui. 

De reținut: Cine are o carte religioasă, care poartă mesaje Biblice, are Busola de orientare în viață, spre cunoașterea vieții adevărate și a propriului Creator – Dumnezeu - și a Mântuitorului său, Iisus Hristos, Care este: „Calea, Adevărul și Viață” (Ioan 14, 6), dar nu orice calea, adevăr și viață, ci Calea care nu rătăcește, Adevărul ce nu înșeală și Viața care nu sfârșește niciodată ci se continuă în viața veșnică. Amin.